Kinderopvang Spel en Groei

Buitenschoolse opvang Den Haag

Bent u op zoek naar een buitenschoolse opvang in Den Haag in de buurt van het Laakkwartier? Bij Spel en Groei bent u aan het goede adres. Hier krijgen uw kinderen de kans om in een veilige omgeving hun talenten en zelfredzaamheid te ontwikkelen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of graag een rondleiding wilt krijgen.

Opvang Den Haag

Onze buitenschoolse opvang in Den Haag is toegankelijk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Spel en Groei is meer dan alleen een opvang. We creëren een veilige plek waarin kinderen worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Daarbij staat het kind altijd centraal. Ieder kind heeft zijn of haar eigen talenten. We proberen kinderen de ruimte en handvaten te bieden om deze talenten te kunnen ontplooien, waardoor hun zelfredzaamheid zal vergroten. Dit doen we onder meer aan de hand van sport, spellen en andere activiteiten. Spelenderwijs raken de kinderen in beweging.

BSO Den Haag

We bieden professionele buitenschoolse opvang in Den Haag. De kinderen komen terecht in een verticale groep. Dat wil zeggen dat de groep een mix is van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De kinderen worden dus niet ingedeeld per leeftijdsgroep. Wij geloven dat kinderen daardoor elkaars verschillen makkelijker kunnen accepteren en van elkaar kunnen leren. Het is wel zo dat er per leeftijdscategorie begeleiding is van een pedagogisch medewerker. Per 10 kinderen tussen de 4 en 6 jaar is er begeleiding van één pedagogisch medewerker. Hetzelfde geldt voor de kinderen tussen de 6 en 8 jaar. Per 15 kinderen tussen de 8 en 12 jaar is er begeleiding van één pedagogisch medewerker en een andere volwassene.

Buitenschoolse opvang in Den Haag

Wat is het verschil tussen naschoolse opvang en buitenschoolse opvang?

De termen ‘naschoolse opvang’ en ‘buitenschoolse opvang’ verwijzen eigenlijk allebei naar hetzelfde, namelijk groepsopvang voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Het gaat om opvang die buiten de schooltijden plaatsvindt, dus vóór schooltijd, na schooltijd of tijdens de schoolvakanties. Bij ons kunt u naast buitenschoolse opvang ook terecht voor kinderopvang. Onze kinderopvang in het Laakkwartier is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Anders dan de buitenschoolse opvang kan de naschoolse opvang gedurende de hele werkdag en dus tijdens schooltijden plaatsvinden. Als u voor uw kind zoekt naar een goede kinderopvang of buitenschoolse opvang in Den Haag, zit u hier goed.

Hoe werkt de buitenschoolse opvang?

Onze buitenschoolse opvang in Den Haag is een plek waar kinderen zich thuis kunnen voelen. Om dat te kunnen bereiken, werken we met dagschema’s. Dit biedt rust en regelmaat. De kinderen krijgen bij ons uitgebreid de kans om zowel binnen als buiten te spelen. We vinden het vooral belangrijk om de kinderen te stimuleren op te doen wat zij zelf leuk vinden. Denk hierbij aan knutselen, koken, schilderen, bouwen, creatief bezig zijn, toneelspelen, muziek maken, lezen en rekenen. Terwijl de kinderen spelen, ontwikkelen zij hun vaardigheden en motoriek. Alhoewel we werken met verticale groepen, worden de activiteiten afgestemd op de leeftijd van het kind.

Buitenschoolse opvang in Den Haag

Contact opnemen met buitenschoolse opvang Den Haag

Wilt u graag contact opnemen met een buitenschoolse opvang in Den Haag? Dan moet u bij Spel en Groei zijn. U kunt ons bereiken door te bellen of het online contactformulier in te vullen. We staan u dan vriendelijk te woord en beantwoorden al uw prangende vragen. Ook kunt u een afspraak met ons inplannen, we geven u dan graag een rondleiding.